Over onze Speeltuin

Ontstaan Speeltuin Kade

Door een aantal initiatiefnemers en met hulp van de winkeliers in het Kade gebied van de gemeente Roosendaal, werd Speeltuin Kade op 9 juni 1951 opgericht.¬†In 1979 is na verschillende bestuurswisselingen en door wettelijke bepalingen, bij de notaris hiervan een akte opgesteld. De oorspronkelijke naam luidt “Stichting Speeltuin Kade”, kortweg Speeltuin Kade.

Organisatievorm

Speeltuin Kade wordt beheerd door een stichting en is ingeschreven bij de Kamer van Koophandel West Brabant. Verder zij wij aangesloten bij de NUSO, de overkoepelende organisatie van het speeltuinwerk.

Bestuur samenstelling

Het bestuur bestaat uit een voorzitter, een secretaris en een penningmeester en leden. Verder zijn er nog verschillende vrijwilligers, die wij een warm hart toedragen.

Doelstelling

Het (onder toezicht) bieden van beweging, constructie- en fantasiemogelijkheden, ter bevordering van de (re)creatieve en sociale vormgeving en motorische ontwikkeling van jonge kinderen.

Ligging

De Speeltuin is een afgeschermd terrein en is gelegen op de hoek St.Theresiastraat-Engelselaan en heeft een oppervlakte van 1.500m2

Wat vindt u in de speeltuin?

Er staan in totaal 34 speeltoestellen, voor kinderen in de leeftijdsgroep van 2 tot 14 jaar. Voor de grotere kinderen is er een voetbalveldje van kunstgras van 12 bij 24 meter. Verder is er als grootste trekpleister de zandbak. Hier kunnen de kinderen zich lekker uitleven in hun wereld van zand en water.
Verspreid over de hele speeltuin staan terrassen en er is een kiosk waar versnaperingen verkrijgbaar zijn.
De speeltuin heeft geen ruimte voor binnenactiviteiten, maar er is wel een schuilgelegenheid.

Vrienden van Speeltuin Kade

Vrienden van Speeltuin Kade, hoe wordt men dat? Dat is simpel. Door wat van uw vrije tijd te besteden in onze speeltuin. Er zijn altijd kleine werkzaamheden te verrichten. Bijvoorbeeld de losse houtsnippers bij elkaar harken, die tijdens het spelen eruit worden “gelopen”, het vegen van het terras en rondom de zandbak of het verzamelen van zwerfafval. Deze werkzaamheden kunnen¬†gedurende de openingstijden van de speeltuin gebeuren.

Voelt u zich geroepen om als vrijwilliger hieraan mee te werken? Laat het ons weten via info@speeltuinkade.nl. De toezichthouders Tonnie en Piet heten u van harte welkom!